Wie is Thera Balvers?

Thera is alleen al door haar naam 'voorbestemd' om therapeut te worden ...

Over Thera Balvers

Haar organisatie is vanzelf ontstaan door de vraag van mensen om begeleid te worden bij hun uitdagingen. Zij weet naadloos aan te sluiten bij dat wat er werkelijk in mensen leeft, en ze is in staat om beweging en groei te realiseren. Thera heeft meer dan 35 jaar ervaring als trainer, therapeut en coach. Hierdoor weet zij als geen ander in een veilige setting de kwaliteiten van individuen en teams te ontwikkelen.

Na het HBO (Jeugdwelzijnswerk) en een jaar werkervaring in de kinderpsychiatrie, is zij overgestapt naar de volwassen hulpverlening. Door 7 jaar studie heeft zij zich verder ontwikkeld op het vlak van relatietherapie, systeemgerichte therapie, psychosynthese, gestalttherapie en hypnotherapie.

Werken en leren

Ondertussen was zij werkzaam als maatschappelijk werkster in volksbuurten in Rotterdam. Hier was, naast inventiviteit en inlevingsvermogen, haar gevoel voor humor een welkome kwaliteit om in deze wijken succesvol te kunnen werken. Daarna is zij overgestapt naar het Gemeentelijk Maatschappelijk Werk.

Thera geeft lezing

Door haar latere werkzaamheden als beleidsmedewerker, projectleider en teamleider heeft zij getoond dat zij de praktijk kan vertalen naar beleid en samenwerking, waarbij een ieder gemotiveerd aan de slag wil gaan.

Gecertificeerd op meerdere gebieden

Thera is gecertificeerd Simonton therapeut (psycheoncologische therapie voor mensen met kanker) en is een van de oprichters van het Simonton Center, regio Benelux (voormalig Simonton Cancer Center Benelux). Geweldloze Communicatie (GC) is een onderdeel van het Simonton programma en zo werd haar interesse voor GC gewekt. Zij is inmiddels internationaal gecertificeerd trainer (CNVC) en mediator in Geweldloze Communicatie. Daarnaast is zij gecertificeerd international assessor (begeleiding van mensen die gecertificeerd trainer willen worden).

Om niet alleen met het hoofd te willen werken maar ook met haar handen, heeft ze de bloemistenopleiding gevolgd en is ze ook Meesterbinder en gebruikt ze deze deskundigheid bij het verbeteren van samenwerking in teams.

Thera Balvers met een zaal vol toehoorders

Het is de missie van Thera om mensen, teams en organisaties in contact te brengen met hun eigen kracht. Waardoor de weg ontstaat naar meer welzijn en succes.

Het opleidingsinstituut S.P.A.H. van Thera Balvers is een CRKBO geregistreerde instelling. Thera is lid van de beroepsorganisatie VIT (vereniging van integraal therapeuten). Daarnaast is zij geregistreerd bij het SKJ en het Registerplein.

Als registertherapeut valt Thera onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ)  en is zij aangesloten bij geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG). Thera Balvers staat vermeld in Register beroepsbeoefenaren complementaire zorg (RBCZ) .
AGB code: 90/025720

 

"Every criticism, judgement, diagnosis and expression of anger is the tragic expression of an unmeet need"

Marshall B. Rosenberg, PHD

"Every criticism, judgement, diagnosis and expression of anger is the tragic expression of an unmeet need"

Marshall B. Rosenberg, PHD