Geweldloze Communicatie - door Marshall B. Rosenberg

Geweldloze communicatie is het boek van Marshall B. Rosenberg uitgegeven bij Lemniscaat. 

Geweldloze Communicatie is een manier om met mededogen te communiceren met anderen, en zeker ook met jezelf. De geestelijk vader van dit gedachtegoed is Dr. Marshall Rosenberg. Hij groeide op in een binnenstedelijke wijk in Detroit, ten tijde van de rassenrellen, en werd daar dagelijks geconfronteerd met verschillende vormen van geweld.

Marshall Rosenberg heeft zijn leven gewijd aan het onderzoeken van geweld en het ontwikkelen van een plan van aanpak hoe je tot zelfverbinding kan komen en in verbinding met anderen. Dit wordt Non Violent Communication genoemd, ofwel Geweldloze Communicatie in het Nederlands, ook wel bekend als verbindend communiceren.

Geweldloze Communicatie helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend.

De belangstelling voor Rosenbergs benaderingswijze is groter dan ooit. In Nederland en België houden talrijke organisaties zich al jaren bezig met het bekendmaken en trainen van het model. Ook de trainingen van Thera Balvers zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Marshall Rosenberg.

Dit boek geeft een goed en verhelderend inzicht voor iedereen die ook verbindend wil leren communiceren.