Trainen in Geweldloze Communicatie. Wat levert het op?

Een vrouw die praat met geweldloze communicatie

Introductie of Verdieping Geweldloze Communicatie. Maar wat is dat eigenlijk?

Wil jij leren verbindend en effectief te communiceren, zonder te (ver)oordelen? Reserveer dan nu je plaats in de beschikbare data .

Wat is geweldloze communicatie?

Geweldloze Communicatie is een manier om met mededogen te communiceren met anderen, en zeker ook met jezelf. De geestelijk vader van dit gedachtegoed is Dr. Marshall Rosenberg. Hij groeide op in een binnenstedelijke wijk in Detroit, ten tijde van de rassenrellen, en werd daar dagelijks geconfronteerd met verschillende vormen van geweld. 

Marshall Rosenberg heeft zijn leven gewijd aan het onderzoeken van geweld en het ontwikkelen van een plan van aanpak  hoe je tot zelfverbinding kan komen en in verbinding met anderen. Dit wordt Non Violent Communication genoemd, ofwel Geweldloze Communicatie in het Nederlands, ook wel bekend als verbindend communiceren.

Bij welke vragen kan Geweldloze Communicatie een bijdrage leveren?

  • Hoe kan ik voor mezelf zorgen én voor een ander zorgen?
  • Hoe voorkom ik dat gedrag niet “ikke, ikke, en de rest kan stikken” wordt?
  • Hoe ga ik om met respectloze situaties?
  • Hoe leer ik woede te kanaliseren?
  • Hoe kan ik conflicten hanteren?
  • Hoe kan ik eerlijk zeggen wat me dwarszit, zonder dat het einde contact / einde relatie betekent?
  • Hoe kan ik in contact blijven en eerlijk zeggen wat er op mijn hart ligt?
  • Geweldloze communicatie verandert interpretaties/belevingen naar feitelijkheden, wat je helpt om een gesprek te structuren, ook en vooral als daarbij emoties een rol spelen.
  • Marshall Rosenberg zegt dat we op behoefteniveau, op de drijfveren, elkaar altijd kunnen vinden. Conflicten ontstaan slechts op strategieniveau, op de acties die we doen. Geweldloze communicatie helpt om hier de verbindende weg in te vinden.

Welke Geweldloze Communicatie trainingen zijn er?

Thera Balvers biedt 3 verschillende tweedaagse Geweldloze Communicatie trainingen aan, namelijk Introductie, Verdieping 1 en Verdieping 2.
Trainingsdata: In de agenda zie je wanneer de eerstvolgende trainingsmogelijkheid is.
Locatie: De trainingslocatie van S.P.A.H. Thera Balvers is op Rozenhof 33 in Dordrecht.
Programmatijden: De training start om 9.30 en duurt tot 17.00 uur (ontvangst vanaf 9.00 uur).
Op locatie worden koffie/thee, lunch en versnaperingen aangeboden en niet doorberekend.

Kosten voor een 2-daagse training geweldloze communicatie

In 2024 zijn de tarieven voor Particuliere deelname € 350,00 (zonder nota),
als ZZP-er of met leer-budget: € 450,00 (met nota), en als het bedrijf betaalt: € 805,00.
Trainingskosten zijn inclusief syllabus.

Meer uitleg over de Introductietraining, Verdieping 1 en Verdieping 2

Introductietraining

De Introductietraining is bedoeld voor iedereen die wil leren om verbindend en effectief te communiceren. We leren te communiceren zonder te (ver)oordelen en we worden ons bewust van de eigen gevoelens en behoeften. Dit is de eerste stap in het nemen van verantwoordelijkheid en zorg voor jezelf.

We gaan mededogen ontwikkelen voor onszelf en voor anderen en proberen de goede bedoelingen van de ander te leren verstaan. Je gaat oefenen met je eerlijk en respectvol te uiten naar een ander en eisen te transformeren in verzoeken. Meer informatie of inschrijven?

Geregeld komt de vraag van Engelstaligen voor een introductie training Geweldloze Communicatie in het Engels. In de agenda zie je wanneer Thera een Engelstalige online training kan aanbieden. Staat er geen training gepland, neem dan contact op voor de informatie over de mogelijkheden

Verdiepingstraining 1

Deze training is voor iedereen die Geweldloze Communicatie op een natuurlijke wijze wil gebruiken. Je leert verbindend te communiceren, ook in moeilijke situaties. We verdiepen je vermogens om te luisteren naar wat er werkelijk in de ander leeft (empathisch luisteren) en om je eerlijk en respectvol te uiten naar een ander, waarbij je ook met lastige situaties oefent. Zo leer je verantwoordelijkheid en zorg voor jezelf te nemen, ook bij tegenspel. In plaats van genoegen te nemen met een compromis, gaan we op zoek naar een win – win situatie. Meer informatie of inschrijven?

Verdiepingstraining 2

De training is voor diegenen die al met Geweldloze Communicatie zijn bezig geweest en willen leren om in ‘lastige’ situaties, waarin je flink geraakt kunt worden, toch in verbinding met jezelf en met de ander(en) te blijven. De theorie komt aan bod over zelfempathie, empathisch luisteren naar anderen en het eerlijk uiten van eigen gevoelens en behoeften. We krijgen uitleg over het cognitieve en emotionele brein en wat de wetenschappelijk samenhang is met het lichaam.

We gaan het ‘Straatje lopen van Zelfempathie’ om zo in confronterende situaties zelfverbinding te creëren. ‘Straatje lopen van Zelfempathie’ is een spelvorm die gebaseerd is op de Dansvloeren van Geweldloze Communicatie. Je gaat ook oefenen om bij een boze gesprekspartner te kunnen bewegen van ‘luisteren wat er bij de ander leeft’ naar ‘eerlijk uiten wat er bij jezelf dwars zit’. Zo kan je met jezelf èn de ander in verbinding blijven. Meer informatie of inschrijven?

Vragen of behoefte aan afstemming?

Mocht je geïnteresseerd zijn, maar deze datum komt je niet uit, dan kun je een berichtje sturen en houden wij je verder op de hoogte van nieuwe trainingen.