Dansvloeren – GC

Dansvloeren, een effectieve methodiek om geweldloze Communicatie aan te leren

Met Geweldloze Communicatie Dansvloeren loop je letterlijk door het proces van Geweldloze Communicatie. Hierdoor voel en ervaar je beter wat er gebeurt in een gesprek. Je wordt je bewust van je eigen gevoelens en behoeftes, en hiermee kan je de juiste richting vinden om verbindend te communiceren.

Wat leer je met Geweldloze Communicatie?

Geweldloze Communicatie (GC) is een unieke en effectieve methode om verbinding met jezelf en anderen te realiseren. GC leert je hoe je anderen kunt begrijpen zonder je eigen waarden uit het oog te verliezen. Daarbij helpt geweldloze communicatie je uit te drukken op basis van je gevoelens en wat er werkelijk voor jou van belang is, waar het je in de essentie om gaat!

Communiceren op basis van het GC gedachtegoed vraagt bewustzijn, een helder inzicht en veel oefening, en dat is precies waar het instrument ‘Dansvloeren’ je bij kan helpen.

Dansvloeren zijn kaarten op de grond en een hulpmiddel om de vaardigheden in geweldloze communicatie verder te verdiepen. Ze beelden GC processen uit in verschillende samenstellingen. De dansvloeren zijn voor diegenen die hun bewustzijn en zelfverbinding willen vergroten door dieper in je innerlijke proces te gaan. Met behulp van vloerplaten, waar je fysiek op heen en weer beweegt, ervaar je de kracht van GC. Dit kun je gebruiken voor zelfonderzoek, voor verdieping met je oefengroep of om GC in te zetten als extra tool bij coaching en training.

De dansvloeren zijn ontwikkeld door Gina Lawrie en Bridget Belgrave en, met grote waardering voor hun unieke bijdrage aan de wereld van Geweldloze Communicatie, heb ik de mogelijkheid hun werk te kunnen uitdragen.

Voor wie is de Geweldloze communicatie Dansvloeren training?

Dansvloeren zijn kaarten op de grond en een hulpmiddel om de vaardigheden in geweldloze communicatie verder te verdiepen. Ze beelden GC processen uit in verschillende samenstellingen. De dansvloeren zijn voor diegenen die hun bewustzijn en zelfverbinding willen vergroten door dieper naar de eigen innerlijke processen te kijken. Met behulp van vloerplaten, waar je fysiek op heen en weer beweegt, ervaar je de diepe werking van dit gedachtegoed door de combinatie van fysiek, emotioneel en mentaal bewustzijn. Je kunt ze gebruiken voor zelfonderzoek, voor verdieping met een oefengroep of om GC in te zetten als extra tool bij coaching en training. Wel handig als je ervaring hebt met GC (minimaal 4 dagen bij een gecertificeerd trainer).

Inschrijven kan hier!

Met behulp van vloerplaten, waar je fysiek op heen en weer beweegt, ervaar je de kracht van GC.

De dansvloeren driedaagse is voor diegenen die hun bewustzijn en zelfverbinding willen vergroten door dieper in je innerlijke proces te gaan:

Tijdens de Dansvloeren tweedaagse kun je werken aan je persoonlijke ontwikkeling tot aan het leren om dansvloeren zelf professioneel te begeleiden. We richten ons op het eigen maken van de GC vaardigheden en verdieping met het transformeren van diepgewortelde patronen. Er wordt geoefend hoe je zelf een bijdrage kunt leveren aan verbinding. Afhankelijk van de vraag komen de volgende onderwerpen aan bod

 • Hoe je helderheid en mededogen diep van binnen kunt ontwikkelen;
 • Hoe je innerlijke balans en peace-of-mind kunt versterken;
 • Hoe je keuzes kunt maken vanuit volledige zelfverbinding;
 • Oefenen om vanuit zelfverbinding de communicatie met anderen aan te gaan;
 • Oefenen om interne conflicten en onvrede tot mildheid en mededogen om te zetten;
 • Leren oude pijnen te transformeren;
 • Hoe je heling kunt vinden ondanks onvervulde behoeften en pijnlijke situaties;
 • Hoe je woede, schuld en schaamte kunt ombuigen naar een verbindende kracht;

Wie geeft de training?

Deze prachtige verdiepende vorm van bewustwording wordt begeleid door Thera Balvers. Zij is Certified Trainer en Assessor bij CNVC. De filosofie van Marshall Rosenberg en de praktische toepassing van de NVC Dancefloors staan in deze workshop centraal. Thera staat garant voor persoonlijke groei, verdieping en inspiratie. Zij geeft daarnaast nog diverse introducties, verdiepingstrainingen en jaartrainingen over geweldloze communicatie.

Thera Balvers heeft ruim 35 jaar ervaring in haar eigen praktijk, waar zelfverbinding, leven van je ware natuur en helderheid in jezelf op een praktische toegankelijke manier benaderd worden.

Waar en wanneer vindt de Dansvloeren GC meerdaagse plaats?

 • dinsdag 14 en woensdag 15 november ’23
 • De trainingsdagen starten om om 9.30 en duren tot 17.00 uur (ontvangst vanaf 9.00 uur).
  Op locatie worden koffie/thee, lunch en versnaperingen aangeboden en niet doorberekend.
 • Data’s voor 2024 volgen
  stuur een bericht en we houden je op de hoogte

Kosten Dansvloeren trainingen:

 • Dansvloeren locatie: Rozenhof 33 of andere locatie in Dordrecht of nabije omgeving
  Trainingskosten zijn inclusief syllabus.
  Investering: Particulier: 2023 € 390,00 / 2024 € 395,00 (zonder nota),
  ZZP-er/budget-plan: 2023 € 490,00 / 2024 € 495,00 (met nota).
  Als het bedrijf betaalt: 2023 € 840,00 / 2024 € 845,00.

Bijzonderheden:

Voor uitleg van de variërende bedragen: klik hier.

De training wordt gegeven door Thera Balvers, International Certified CNVC Trainer & CNVC Assessor (de trainingsdagen tellen mee voor het traject tot gecertificeerd Non Violent Communication Trainer).

De locatie is Rozenhof 33, 3311 JT Dordrecht of locatie in/nabij Dordrecht
Als opleidingsinstituut is Thera Balvers vrijgesteld van BTW.
Je ontvangt accreditatiepunten voor SKJ en het Registerplein.

Mocht het bedrag een probleem zijn, neem dan even contact met mij op.

Inschrijven