GC Jaartraining – Op natuurlijke wijze Geweldloos Communiceren

Samenwerkende mensenhanden na de Jaartraining Geweldloze Communicatie

Hoe kun je Geweldloos Communiceren je ècht eigen maken? 

Geweldloos Communiceren (GC), dat is makkelijker gezegd dan gedaan.. Als je geoefend hebt met GC dan weet je ondertussen wat een uitdaging het is om te weten wat er ten diepste in jezelf leeft. En dan weet je ook hoe pittig het is om werkelijk met een open oor en hart te luisteren naar een ander. En te verstaan wat er onder een hoop tekst bedoeld kan worden. Helemaal spannend wordt het als je wordt getriggerd, hoe je dan eigenaar kunt blijven en je zuiver kunt uiten wat die trigger bij je teweeg heeft gebracht…..

De theorie is duidelijk, maar hoe breng ik het in de praktijk?

De theorie kan glashelder zijn, maar in het dagelijkse leven is het pad van verbindende (of geweldloze) communicatie vaak in mistige flarden gehuld. We vallen dan vaak terug op onze oude overlevingsstrategieën van vechten – vluchten – (be)vriezen. Wil je verbindende communicatie op een natuurlijke wijze in je privé leven en/of je werk gebruiken? Dan is een Jaartraining Geweldloze Communicatie de perfecte manier om het je aan te leren.

Wat is een Jaartraining Geweldloze Communicatie?

In een Jaartraining werken we op regelmatige basis met een vaste en kleine groep. Er is gekozen voor een wat kleinere groep, omdat dit bijdraagt aan de behoefte aan veiligheid en diepgang. De Jaartraining Geweldloze Communicatie bestaat uit 12 dagen verspreid over het jaar (voor de data zie onderaan).

In de training wordt gewerkt met diverse verdiepende technieken en veel oefeningen. Iedereen wordt uitgenodigd om een actieve bijdrage te leveren. Zelfverbinding zal, als een soort rode draad, gedurende de Jaartraining steeds terugkomen. Ook telt deze Jaartraining mee als je gecertificeerd CNVC trainer wilt worden.

Hoe ziet de Jaartraining GC eruit?

De eerste 2 dagen zullen gaan over wat zelfverbinding is, hoe je dit realiseert door zelfempathie en hoe je dit vasthoudt in de nabijheid van anderen: verbinding met anderen begint bij zelfverbinding.
De volgende 2 dagen zal de nadruk zich verleggen naar werkelijk luisteren naar anderen en gaan we ook leren empathisch te luisteren naar mensen die niet geweldloos communiceren. Hierbij zal steeds weer de zelfverbinding terugkomen.

Bij dag 5 en 6 zal de focus liggen op hoe ik mijzelf eerlijk kan uiten, zonder verwijten en oordelen naar de ander(en) te maken.
Dag 6 tot en met 10 gaan we oefenen met het soepel afwisselen tussen de 3 aspecten van GC en dat zijn: zelfempathie, empathisch luisteren en eerlijk uiten. Ook zullen we aandacht besteden hoe je anderen kunt begeleiden om op een verbindende wijze met elkaar te communiceren. Ook op de werkvloer kan dit goed van pas komen.

De laatste 2 dagen zullen we aandacht besteden aan persoonlijke verzoeken waar je nog graag aandacht aan zou willen besteden en is er mogelijk ook ruimte voor het transformeren van (oude) pijn en/of leren om te gaan met woede.

Basiskennis van Geweldloze Communicatie is wel vereist, opgedaan in minimaal 2 dagen en bij voorkeur 4 dagen training bij een gecertificeerd trainer.

Wanneer en waar vindt de Jaartraining Geweldloze Communicatie 2024 plaats?

In 2024 wordt de GC Jaartraining georganiseerd op 12 vrijdagen. Je kunt nog inschrijven op Jaartraining II.

Wegens overweldigend enthousiasme voor deze GC Jaartraining wordt er nog een tweede reeks van 12 vrijdagen georganiseerd:
Jaartraining II is ingepland op
12 januari, 9 februari, 8 maart, 22 maart, 5 april, 3 mei, 24 mei,
20 september, 18 oktober, 8 november, 29 november, 20 december 2024

Klik hier om in te schrijven

Jaartraining I die start op 5 januari, (met de vervolgdata 2 februari, 1 maart, 29 maart, 19 april, 10 mei, 7 juni, 13 september, 11 oktober, 1 november, 22 november, 13 december 2024) is zo goed als vol. Wil je hier nog bij, neem dan contact op voor een plek.

De training vindt plaats op de Rozenhof 33, 3311 JT Dordrecht. Vanaf 9.00 is de ontvangst, om 9:30 starten we en eindigen om 17:00 uur. Op locatie worden koffie/thee, lunch en versnaperingen aangeboden en niet doorberekend.

De training wordt gegeven door Thera Balvers, International Certified CNVC Trainer & CNVC Assessor (de trainingsdagen tellen mee voor het traject tot gecertificeerd Non Violent Communication Trainer).

Investering: Trainingskosten zijn inclusief syllabus.
€ 2085,- voor particulieren (zonder nota),
€ 2685,- voor ZZP-er (met nota),
€ 4035,- als je via een bedrijf deelneemt.
(Voor uitleg van de variërende bedragen: klik hier).

Als opleidingsinstituut is Thera Balvers vrijgesteld van BTW.
Je ontvangt accreditatiepunten voor SKJ en registerplein.
Mocht het bedrag een probleem zijn, neem dan even contact op.

Klik hier om in te schrijven

Op zoek naar meer verdiepende trainingen in geweldloze communicatie bij Thera Balvers?

Heb je de jaartraining GC gevolgd en wil je GC nog meer verankeren in je dagelijkse leven, nog verder verdiepen en overdragen aan anderen, dan biedt Thera ook nog deze trainingen aan (naast dat het een optie is om de Jaartraining GC voor een 2e keer te volgen):