GC Coachingopleiding

vrouw die de trap oploopt - Geweldloze communicatie coaching opleiding

Hoe kan je Geweldloze Communicatie effectief inzetten in coaching gesprekken?

“Op een veel effectievere manier en in korte tijd weet ik nu diepgang te bereiken. Ik heb geleerd aan te sluiten bij diepe overtuigingen van cliënten, die soms bijna verankerd lijken te zijn in iemands persoonlijkheid”

Een gesprek met Thera Balvers, International Certified CNVC Trainer & CNVC Assessor

Zelf heb ik in mijn hulpverleningspraktijk gemerkt dat er, door Geweldloze Communicatie (GC) ook bekend als verbindende communicatie, totaal andere gesprekken ontstaan met mijn cliënten dan in de 25 jaar daarvoor (al had ik toen ook al een volle praktijk).

Op een veel effectievere manier en in korte tijd weet ik nu diepgang te bereiken. Ik heb geleerd aan te sluiten bij diepe overtuigingen van cliënten, die soms bijna verankerd lijken te zijn in iemands persoonlijkheid en het blijkt dat hier wel degelijk beweging en groei is te bereiken. Zowel de cliënt als ikzelf worden blij van deze communicatie die tot zelfverbinding en innerlijke kracht leidt.

Kan je liefdevol en professioneel transformatie bereiken?

Met de technieken van Geweldloze Communicatie, in samenhang met een liefdevolle en professionele attitude is transformatie mogelijk. Ik noem het bewust geen verandering, omdat ik los wil zijn van het ‘goed’ en ‘fout’ denken, waar juist cliënten en onze hele maatschappij in vast lijken te zitten.

Het woord veranderen betekent, dat er nu iets FOUT is en dat er iets GOEDS gedaan moet worden, iets opgelost / gefikst moet worden. Dit staat haaks op mijn aanpak en haaks op het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie.

Voor wie is de Geweldloze Communicatie Coachingopleiding?

Ik ben zelf zo gepassioneerd over GC en heb hier zulke bijzondere ervaringen in opgedaan, dat ik dit graag wil overdragen aan professionals, die ook op een structurele manier willen bijdragen aan het welzijn, gezondheid en geluk van mensen.

De GC Coaching opleiding is bedoeld voor mensen die een eigen coaching praktijk willen gaan starten of al hebben, of voor coaches die hun coaching kwaliteiten willen verbreden en verdiepen.

Voor coaches, hulpverleners en gesprekstherapeuten die bereid zijn te zoeken naar een weg waarbij mensen in hun eigen kracht komen en gaan vertrouwen op hun eigen mogelijkheden en innerlijke wijsheid. Los van discipline, trucjes en controle, maar op een organische wijze de cliënt in staat stellen om hun eigen gezonde natuur te gaan leven.

Hoe ziet de GC coaching opleiding er uit?

Tijdens de 10 opleidingsdagen gaan we met sterk verdiepende technieken aan de slag, gebaseerd op het gedachtegoed van geweldloze communicatie, die je coaching kwaliteiten zullen versterken.
Belangrijke onderwerpen en werkvormen die aan bod komen zijn:

  • Uitleg van het brein en de samenhang van lichaam en geest hierbij;
  • Het naar boven leren halen en vertalen van oordelen om zo tot de meest bloederige jakhalzen te komen, met als doel dat de oordelen volledig in het eigenaarschap komen;
  • Gevoelens durven te verdiepen tot in de kern van de pijn en leren bij pijn liefdevol en krachtig aanwezig te blijven, waarbij we ook beelden, visualisaties zullen gaan gebruiken;
  • Behoeften aan te reiken op het moment dat iemand daar ‘rijp’ voor is, de juiste balans leren te vinden in het proces van pijn en rouw naar hoop en perspectief;
  • Verschillende dansvloeren van Gina Lawrie en Bridget Belgrave;
  • Omgaan met schuld en schaamte;
  • Omgaan met boosheid, woede en agressie;
  • Vijandbeeld processen aansturen;
  • Mediation gesprekken voeren tussen echtparen en gezinssystemen.

Ik werk het liefst met de gebeurtenissen die in de groep ter plekke naar boven komen, zodat we de meest authentieke leer ervaring hebben. Daarnaast zullen we ook met rollenspelen werken om te oefenen met thema’s.

Mogelijkheden zijn ook om een cliënt mee te nemen voor een sessie, mits dat vooraf in overleg is afgestemd. Ook video- of audio opnames behoren tot de mogelijkheden.

Wanneer wordt de GC Coaching opleiding gegeven?

Deze training bestaat uit 10 bijeenkomsten in het eerste half jaar van 2023.
Van belang is dat je ervaring hebt met Geweldloze Communicatie van minimaal 12 dagen training bij een gecertificeerd trainer. Heb je je deskundigheid op een andere manier verworven, neem dan even contact met mij op.

De data in 2024 zijn op de volgende dinsdagen:
9 januari, 23 januari, 6 februari, 27 februari, 19 maart,
2 april, 16 april, 7 mei, 21 mei, 4 juni 2024

De training vindt plaats op de Rozenhof 33, 3311 JT Dordrecht. Vanaf 9.00 is de ontvangst, om 9:30 starten we en we eindigen om 17:00 uur. Er worden koffie/thee, lunch en versnaperingen aangeboden en niet doorberekend.

De training wordt gegeven door Thera Balvers, Europees geregistreerde therapeut (Psychotherapist ER®) en gecertificeerd CNVC Trainer & Assessor. (de trainingsdagen tellen mee voor het traject tot gecertificeerd Non Violent Communication Trainer)

Investering:
Trainingskosten zijn inclusief syllabus.
€ 1895,- voor particulieren (zonder nota),
€ 2495,- voor ZZP-er (met nota),
€ 3835,- als je bedrijf financiert. (Voor uitleg van de variërende bedragen: klik hier).

Als opleidingsinstituut is Thera Balvers vrijgesteld van BTW.
Je kunt accreditatiepunten krijgen voor SKJ en het Registerplein.

Mocht het bedrag een probleem zijn, neem dan even contact met mij op.

Klik hier om in te schrijven

Wil je een ‘tool kit de luxe’ in je coach werk ontwikkelen:

Mocht je geïnteresseerd zijn in nog meer uitbreiding van te gebruiken werkvormen en wil je, meer complex ogende problematiek, leren te hanteren bij je coaching werk, dan start in september 2023 de ‘Thera-peutische coaching opleiding’. Deze zal ook andere dan GC technieken behelzen, zoals meditatie, hypnose, cognitieve gedragstherapie e.d.

Ook zal er ernstigere problematiek waar mensen mee kunnen zitten, aan bod komen zoals: sterven en dood, ziekten, zelfmoord, depressie, transformeren van pijn van trauma’s, agressie etcetera.  Schrijf je nu in of neem alvast contact op om je plek te reserveren.

door Thera balvers