Extra GC Jaartraining – Antwerpen

boom doorsnede met tekst (im)possible

Hoe kan Geweldloze Communicatie bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling? 

Op verzoek start ik na de zomer nog een extra jaartraining GC voor persoonlijke ontwikkeling in Antwerpen.

Geweldloos Communiceren (GC) . . . als je geoefend hebt met GC dan weet hoe pittig het is om werkelijk met een open oor en hart te luisteren naar een ander en te verstaan wat er onder een hoop tekst bedoeld kan worden. En wordt het helemaal spannend als je wordt getriggerd, hoe je dan eigenaar kunt blijven en je zuiver kunt uiten wat die trigger bij je teweeg heeft gebracht ..…
De theorie kan glashelder zijn, maar in het dagelijkse leven is het pad van verbindende (of geweldloze) communicatie vaak in mistige flarden gehuld en vallen we vaak terug op onze oude overlevingsstrategieën van vechten – vluchten – (be)vriezen – of pleasen.

Hoe breng ik de theorie van geweldloze communicatie op een natuurlijke manier in de praktijk?

Wil je geweldloze communicatie op een natuurlijke wijze in privé leven en/of werk gaan gebruiken, dan kan deze jaartraining daarbij een waardevolle ondersteuning zijn. Ook tellen deze trainingsdagen mee voor NVC certificering. In kleine groep werken we aan persoonlijke ontwikkeling vanuit veiligheid en diepgang.

Wat kun je verwachten bij deze Jaartraining Geweldloze Communicatie?

In 12 trainingsdagen besteden we aandacht aan verschillende onderwerpen. Basiskennis van Geweldloze Communicatie is wel vereist, opgedaan in minimaal 2 dagen en bij voorkeur 4 dagen training bij een gecertificeerd trainer.
(voor de data zie onderaan).

In de training wordt gewerkt met diverse verdiepende technieken en veel oefeningen. Iedereen wordt uitgenodigd om een actieve bijdrage te leveren. Zelfverbinding zal, als een soort rode draad, gedurende de Jaartraining steeds terugkomen. Ook telt deze Jaartraining mee als je gecertificeerd CNVC trainer wilt worden.

Wat komt er bij deze Extra Jaartraining GC aan bod?

 • Persoonlijke ontwikkeling, groei en je eigen verzoeken, wat je hiervoor nodig hebt, leren bewust te worden.
 • Ontwikkelen van zelfverbinding, en hoe dit vast te houden door zelfempathie. Daarnaast ook hoe je dit vasthoudt in de nabijheid van anderen: verbinding met anderen begint immers bij zelfverbinding.
 • Werkelijk luisteren naar anderen en empathisch luisteren naar mensen die niet geweldloos communiceren.
 • Ontwikkelen van interne mildheid, cruciaal voor groei en ontwikkeling.
 • Emotionele veiligheid is van groot belang en we zullen ook oefenen hoe dit meer in jezelf ontwikkelt kan worden in samenhang ook met de ontwikkeling van interne mildheid
 • Leren luisteren naar anderen, zicht krijgen op je eigen valkuilen bij luisteren en empathisch leren te vertalen van mensen, die niet geweldloos communiceren.
 • Eerlijk uiten, zonder verwijten en oordelen naar de ander(en) te maken.
 • Ruimschoots oefenen met het soepel afwisselen tussen de 3 aspecten van GC en dat zijn: zelfempathie, empathisch luisteren en eerlijk uiten.
 • Ook zullen we aandacht besteden hoe je anderen kunt begeleiden om op een verbindende wijze met elkaar te communiceren, ook op de werkvloer kan dit goed van pas komen.
 • Conflict begeleiding komt ook aan bod; hoe zelf om te gaan met conflicten als hoe anderen hierbij te ondersteunen en te begeleiden.
 • In afstemming is er ruimte voor persoonlijke verzoeken waar je nog graag aandacht aan zou willen besteden en is er mogelijk ook ruimte voor het transformeren van (oude) pijn en/of leren om te gaan met woede.

Wanneer en waar vindt de Jaartraining Geweldloze Communicatie plaats?

Deze extra GC Jaartraining georganiseerd op 12 woensdagen:
13 september, 11 oktober, 8 november, 20 december 2023
10 januari, 7 februari, 6 maart, 17 april, 8 mei, 22 mei, 5 juni, 26 juni 2024

De geplande locatie is Het Roze Huis – çavaria Antwerpen, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen. Vanaf 9.00 is de ontvangst, om 9:30 starten we en eindigen om 17:00 uur. Op locatie worden koffie/thee, lunch en versnaperingen aangeboden en niet doorberekend.

De training wordt gegeven door Thera Balvers, International Certified CNVC Trainer & CNVC Assessor (de trainingsdagen tellen mee voor het traject tot gecertificeerd Non Violent Communication Trainer).

Investering: Trainingskosten zijn inclusief syllabus.
€ 2135,- voor particulieren (zonder nota),
 € 2735,- voor ZZP-er/Stap-leer-budget (met nota),
€ 4035,- als je via een bedrijf deelneemt.
(Voor uitleg van de variërende bedragen: klik hier).

Als opleidingsinstituut is Thera Balvers vrijgesteld van BTW.
Je ontvangt accreditatiepunten voor SKJ en registerplein.
Mocht het bedrag een probleem zijn, neem dan even contact op.

Klik hier om in te schrijven

Op zoek naar meer verdiepende trainingen in geweldloze communicatie bij Thera Balvers?

Heb je de jaartraining GC gevolgd en wil je GC nog meer verankeren in je dagelijkse leven, nog verder verdiepen en overdragen aan anderen, dan biedt Thera ook nog deze trainingen aan: