Dansen in Geweldloze Communicatie

Process flow

Geweldloze Communicatie (GC) is een bijzonder effectieve methode om op een verbindende manier te communiceren. GC leert je hoe je anderen kan begrijpen zonder je eigen waarden te negeren. Daarbij leert geweldloze communicatie je uit te drukken op basis van je gevoelens en dieper liggende behoeften. Het leren communiceren op basis van het GC gedachtegoed vraagt inzicht en veel oefening, en dat is precies waar het element ‘Dansvloeren’ je bij kan helpen.

Wat zijn dat, dansvloeren?

Het gebruik van de Opvoeder-Kiezer dans, oftwel de dansvloeren, is een methode die je helpt om GC beter te begrijpen en toe te passen. Dit is een prachtige vorm om o.a. je brein bewust te maken van de verschillende aspecten van geweldloze communicatie. Het helpt je vaardigheden te ontwikkelen binnen een specifiek domein van GC door het gebruik van verschillende plattegronden. Elke plattegrond geeft je inzicht in één van de geweldloze communicatie en laat je het effect van toepassing van GC zelfs fysiek voelen.

Wil je meer weten over de samenhang tussen het brein, GC en dansvloeren?

Op zaterdag 8 februari 2020 op het Festival geweldloze Communicatie in Centrum Djoj in Rotterdam neemt Thera Balvers, certified trainer en assessor bij CNVC, je in een inspirerende workshop mee in de wereld van geweldloze communicatie en dansvloeren. Zij laat je op een toegankelijke manier de samenhang zien tussen het brein, geweldloze communicatie en de dansvloeren. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die benieuwd is hoe geweldloze communicatie kan helpen bij:

  • Het vinden van innerlijke balans en peace-of-mind;
  • Hoe je zelf een bijdrage levert aan vitaal ouder worden;
  • Hoe je (jezelf) kunt helpen bij uitdagingen, zoals eten, drinken, seksualiteit;
  • Hoe je (jezelf) kunt ondersteunen bij fysieke uitdagingen.

Deze workshop zal je inzicht verschaffen in de rol van het brein en hoe je met geweldloze communicatie hier invloed op uit kunt oefenen.

Wie geeft de workshop?

Deze workshop wordt gegeven door Thera Balvers. Zij is Certified Trainer en Assessor bij CNVC en Rosenberg’s filosofie staat bij haar werk centraal. Zij geeft daarnaast nog trainingen over: huiselijk geweld, outreachend werken, crisisinterventie en relatie trainingen.

Thera Balvers heeft ruim 35 jaar ervaring in haar eigen praktijk, waar de samenhang van het brein, het lichaam en geweldloze communicatie een hoofdrol speelt.

Thera Balvers – www.therabalvers.nl – +31 (0)618156477 – thera.balvers@gmail.com

Meer informatie

Meer informatie over het GC festival
Meer informatie over dansvloeren
Meer over dansvloeren trainingen bij Thera
Meer over Thera Balvers