Geweldloze Communicatie Training

Wat is Geweldloze Communicatie?

Geweldloos Communiceren maakt je bewust over wat er in je omgaat en wat er achter het soms moeilijke of pijnlijke gedrag van anderen schuil gaat. Hierdoor ben je in staat te begrijpen vanuit welke intentie je zelf vertrekt en de ander handelt. Verbinden met die intentie levert je harmonie en verbinding op.

In de Geweldloze Communicatie training maken we kennis met de vier basisprincipes: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. We leren ze vervolgens toe te passen in communicatie met onszelf en anderen. De training levert de volgende resultaten op:

  • Zelfmededogen: ontdekken wat er leeft onder je oordelen en daar met zachtheid naar leren kijken;
  • Innerlijke rust en balans: ervaren dat je lichaam en geest in ontspanning zijn;
  • Compassie voor anderen: begrip leren hebben voor de intenties van de ander;
  • Verbinding met de ander: jezelf zuiver uitdrukken en de ander kunnen verstaan;
  • Voortgang en progressie: verantwoordelijkheid leren nemen voor wat jij nodig hebt;
  • Spirituele groei: in verbinding komen met je innerlijke bron en dat gaan leven.

Voor deelnemers en andere geïnteresseerden zijn er de in de training gebruikte overzichten met gevoelens en behoeften hier te downloaden.

Een korte impressie van de grondlegger van de Geweldloze Communicatie, Marshall b. Rosenberg

"Once you understand, there is no need to forgive: you will have compassion"

Marshall B. Rosenberg, PHD

"Once you understand, there is no need to forgive: you will have compassion"

Marshall B. Rosenberg, PHD

Voor wie zijn de Geweldloze Communicatie trainingen bedoeld?

Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen die wil ervaren hoe het is, om verbindend en effectief te gaan communiceren.

Met Geweldloos Communiceren ben je bewust van wat er in jou omgaat tijdens lastige situaties met anderen maar ook met jezelf. Je bent tevens bereid om moeilijk of pijnlijk gedrag van anderen te ontdekken. Begrip voor elkaar is wat volgt. Het lijkt soms onmogelijk, maar dat is het niet!

Als je je persoonlijk wil ontwikkelen en zoekt naar de verbinding en verdieping in de relatie met anderen, dan is deze Geweldloze Communicatie training voor jou.

Door te trainen met een kleine groep deelnemers wordt emotionele veiligheid beleefd. De oefeningen worden zowel individueel als groepsgewijs gedaan. In de beslotenheid van de kleine groep is er veel aandacht van de trainer voor de deelnemers en is er een optimale situatie om te leren.

De deelnemers ervaren veel diepgang omdat Thera Balvers in staat is om hun woorden te vertalen naar drijfveren en die vervolgens  te gebruiken als leermateriaal. Door vakkennis en jarenlange ervaring met individuele coaching en groepstrainingen staat Thera garant voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

"Waarom zeg je niks.. Oh ik was nog niet uitgeluisterd"

Loesje

"Waarom zeg je niks.. Oh ik was nog niet uitgeluisterd"

Loesje

Wat zeggen de deelnemers?

Nogmaals hartelijk dank voor de afgelopen twee dagen. Het was lang geleden dat ik deelnemer was……en zoals ik aangaf, dat ligt me ook niet automatisch, niet in de laatste plaats door ervaringen met trainers die geen veilige omgeving voor leren wisten te creeren. Voor mij creerde jij een zeer veilig klimaat - anders had ik ook niet gedaan wat ik heb gedaan… Je combinatie van mens-tot-mens werken samen met de professionaliteit die ik ervoer was erg fijn. Inspirerend voor me…. September doe ik graag weer mee!

Arri

De meeste inzichten komen bij mij vaak pas achteraf; tijdens de training heb ik niet beseft dat ik er zoveel van heb geleerd. Ik heb dit daarom ook toen niet aan jou terug kunnen geven. Ik vind het wel fijn dit nog te doen, dus bij deze: achteraf kwam dus vooral het besef wat ik allemaal had geleerd in de twee dagen, dit kwam vooral ook door jouw aanpak als trainer die me inspireerde, door de groep die super veel vragen stelde, waarvan ik heb geleerd en waardoor ook jouw kennis en ervaring nog meer naar voren kwam, waardoor ik weer meer heb kunnen leren.

Linda

"you don't have to be brilliant, it's enough to become progressively less stupid"

(Marshall Rosenberg)

"you don't have to be brilliant, it's enough to become progressively less stupid"

(Marshall Rosenberg)

Meer informatie over de Geweldloze Communicatie trainingen

Welke trainingen kan ik volgen?

Er zijn verschillende Geweldloze Communicatie trainingen. Het begint met de tweedaagse introductietraining. Voor mensen die de Geweldloze Communicatie introductietraining hebben gedaan zijn er tweedaagse verdiepingstrainingen. Andere thema workshops, ook tweedaagse trainingen zijn Jakhalzen, Woede, Schuld, Schaamte en GC

Daarnaast is er Jaartraining, waarbij je een jaar lang kunt groeien en ontwikkelen in het eigen worden van GC/NVC.

Naast de tweedaagse trainingen en de jaartraining worden er ieder jaar ook andere verdiepende trainingen door Thera gegeven om het gedachtengoed van GC te kunnen overdragen.

Voor een snelle intensieve verdieping in GC is er de Turbotraining, een zomer zesdaagse op een locatie in een mooie natuurschone omgeving. 

De meest recente toevoeging aan het trainingsaanbod is de coachingsopleiding waar je leert hoe je effectieve- en diepgaande coachingsgesprekken kan voeren met GC. Coaches kunnen naast GC ook andere krachtige en effectieve begeleidingsvormen leren in de Thera-peutische coaching opleiding om bij de diversiteit aan cliënten te kunnen aansluiten. Voor de professionele liefhebber, maandelijkse supervisie over cliënt casuïstiek, aan het einde van een werkdag.

Kijk in de agenda voor  de eerstvolgende training. Ben je geïnteresseerd, maar komt deze datum je niet uit? Stuur me dan even een berichtje, dan houd ik je verder op de hoogte van nieuwe trainingen.

Als belangstellende in Geweldloze Communicatie en beoefenaar van Non Violent Communication kun je altijd contact opnemen om te overleggen welke training bij Thera Balvers voor jou passend is.

Waar vinden de trainingen plaats?

De trainingen vinden plaats in een sfeervolle lokatie: Rozenhof 33, 3311 JT, in Dordrecht.
Voor een eventuele overnachting zijn er vele mogelijkheden in de buurt. Voor sommige trainingen wordt er in verband met de ruimte een alternatieve locatie in de omgeving van Dordrecht gezocht. Incidenteel worden er trainingen op andere locaties georganiseerd.

Wie geeft de Geweldloze Communicatie trainingen?

De trainingen worden gegeven door Thera Balvers, internationaal gecertificeerd Center for Nonviolent Communication (CNVC) trainer. Daarnaast is de Geweldloze Communicatie training geaccrediteerd door SKJ en het Registerplein. 

Wat kost een Geweldloze Communicatie training?

De kosten van de training vindt je op de blogpagina van de training of bij het overzicht van inschrijven. Als je wil weten waarom er verschillende tarieven gelden klik dan hier.

Alle bedragen zijn inclusief syllabus, koffie/thee, lunch en versnaperingen. Mocht het bedrag een probleem zijn, neem dan even contact op.

Zelf Geweldloze Communicatie trainer worden?

Thera begeleidt ook kandidaten op het certificeringstraject. Klik hier. Er zijn diverse trainingen en workshops die ook passend zijn voor trainers en er worden kandidatendagen georganiseerd.

Inschrijven of meer informatie?

Vul voor meer informatie het contact formulier even in of bel met  +31-(0)618156477.
Je kunt ons ook mailen.

"Pas als je moed toont je pad te gaan, toont het pad zich aan jou"

(Paulo Coelho)

"Pas als je moed toont je pad te gaan, toont het pad zich aan jou"

(Paulo Coelho)​

Welke Geweldloze Communicatie trainingen zijn er?

Hieronder zie je de verschillende tweedaagse Geweldloze Communicatie trainingen. In de agenda zie je de eerstvolgende trainings mogelijkheid. Mocht je geïnteresseerd zijn, maar deze datum komt je niet uit, dan kun je een berichtje sturen en houd ik je verder op de hoogte van nieuwe trainingen.

Naast de tweedaagse trainingen zijn er ieder jaar ook jaartrainingen. In januari starten de Jaartrainingen Geweldloze communicatie en de Verdieping voor (Kandidaat)Trainers. En in juni vindt er een Turbotraining plaats, een zomer zesdaaagse op een een romantische locatie voor snelle verdieping. Andere thema’s en trainingen zijn Woede, Schuld, Schaamte en GC. Ook kun je intensief oefenen met GC tijdens de Dansvloeren Driedaagse.

Introductietraining

De Introductietraining is bedoeld voor iedereen die wil leren om verbindend en effectief te communiceren. We leren te communiceren zonder te (ver)oordelen en we worden ons bewust van de eigen gevoelens en behoeften. Dit is de eerste stap in het nemen van verantwoordelijkheid en zorg voor jezelf.

We gaan mededogen ontwikkelen voor onszelf en voor anderen en proberen de goede bedoelingen van de ander te leren verstaan. Je gaat oefenen met je eerlijk en respectvol te uiten naar een ander en eisen te transformeren in verzoeken.

Verdiepingstraining 1

Deze training is voor iedereen die Geweldloze Communicatie op een natuurlijke wijze wil gebruiken. Je leert verbindend te communiceren, ook in moeilijke situaties. We verdiepen je vermogens om te luisteren naar wat er werkelijk in de ander leeft (empathisch luisteren) en om je eerlijk en respectvol te uiten naar een ander, waarbij je ook met lastige situaties oefent. Zo leer je verantwoordelijkheid en zorg voor jezelf te nemen, ook bij tegenspel. In plaats van genoegen te nemen met een compromis, gaan we op zoek naar een win – win situatie.

Verdiepingstraining 2

De training is voor diegenen die al met Geweldloze Communicatie zijn bezig geweest en willen leren om in ‘lastige’ situaties, waarin je flink geraakt kunt worden, toch in verbinding met jezelf en met de ander(en) te blijven. De theorie komt aan bod over zelfempathie, empathisch luisteren naar anderen en het eerlijk uiten van eigen gevoelens en behoeften. We krijgen uitleg over het cognitieve en emotionele brein en wat de wetenschappelijk samenhang is met het lichaam.

We gaan het ‘Straatje lopen van Zelfempathie’ om zo in confronterende situaties zelfverbinding te creëren. ‘Straatje lopen van Zelfempathie’ is een spelvorm die gebaseerd is op de Dansvloeren van Geweldloze Communicatie. Je gaat ook oefenen om bij een boze gesprekspartner te kunnen bewegen van ‘luisteren wat er bij de ander leeft’ naar ‘eerlijk uiten wat er bij jezelf dwars zit’. Zo kan je met jezelf èn de ander in verbinding blijven.

Wil je je certificeren als Geweldloze Communicatie trainer?

Wil je je certificeren als GC trainer? Thera begeleidt (ook internationaal) kandidaten op het certificeringstraject. Neem voor meer informatie contact op met Thera via dit contactformulier

Thera Balvers verzorgt ook een Jaartraining waarin je een jaar lang kunt groeien en ontwikkelen in het eigen worden van GC. Ook is er een Verdieping voor (Kandidaat) Trainers, een jaartraining voor zowel mensen die GC nog meer willen verankeren en verdiepen als voor serieuze NVC kandidaten.

Deelnemen als community member aan een assessment 

Voor kandidaten die het CNVC certificerings traject aan het doorlopen zijn is er de mogelijkheid om te leren en te groeien door als community member aan een assessment deel te nemen. Als je hier geïnteresseerd in bent kan je hier contact opnemen met Thera. Meer informatie daarover kan je hier vinden.

Wil je verdieping en verbreding bereiken als coach?

Thera verzorgt ook een GC Coaching opleiding, hier leert zij coaches vanuit haar eigen ervaring hoe je diepgaande gesprekken kan voeren met de technieken van geweldloze communicatie, in samenhang met een liefdevolle en professionele attitude, en hoe je transformatie in coachingsgesprekken kan bereiken.

Accreditatiepunten voor je beroepsregistratie 

Met een van de tweedaagse Geweldoze Communicatie trainingen van gecertificeerd opleider Thera Balvers kun je maar liefst 16 accreditatiepunten binnenhalen voor jouw beroepsregistratie bij het SKJ en op het Registerplein.

Wat betekent Corona voor de Geweldloze Communicatie trainingen?

Geweldloze Communicatie blijft een belangrijk middel om de dialoog in deze uitdagende tijden op een verbindende wijze te kunnen blijven voeren. Trainingen kunnen live of online gevolgd worden, omdat we keuzevrijheid willen bieden en zorgvuldig met ieders gezondheid omgaan. Op de trainingslocatie zorgen we voor luchtzuivering en voldoende ventilatie. Er is ruimte in goed onderling overleg en respect voor de 1,5 meter of 1 meter ruimte voor de mensen die dat willen en meer nabijheid voor wie dat oké vindt. Op hetzelfde tijdstip kun je online meedoen. Zorg dan voor een stabiele internet verbinding en een computer met camera of een mobiele telefoon. En geef je verzoek even door bij de inschrijving.

"Voor mij is glashelder geworden dat ik me eerst moet verbinden met mijn eigen gevoelens en behoeftes, voordat ik oog en oor kan hebben voor een ander"

(Rebecca Baars, cursist)​

"Voor mij is glashelder geworden dat ik me eerst moet verbinden met mijn eigen gevoelens en behoeftes, voordat ik oog en oor kan hebben voor een ander"

(Rebecca Baars, cursist)​

Waarom hanteren wij verschillende tarieven?

Wij hanteren verschillende tarieven.

Wij willen mensen uit verschillende doelgroepen graag stimuleren om deel te nemen aan de Geweldloze Communicatie trainingen. Daarom hebben we gekozen voor een glijdende schaal. Meer informatie hierover lees je hier.

Wat zeggen de deelnemers?

Geweldig hoe jij alle lijntjes en processen 'managed'. Bewondering! Wouw! Wat een alertheid en aandacht en overzicht. En ook nog los en ruimte voor een lach ;-). Ik vond prettig hoe het ging met mijn overprikkeldheid. Voldoende veiligheid en toch ook in mijn eigen kracht. Ja, echt een geweldige leerervaring. Niets onder het tapijt. Het kleinste detail opmerken. Telkens weer opnieuw verbinden. Ik meen een trilling in je stem te horen. En als ik dat hoor voel ik me geraakt. Cool! Heerlijke inspiratie.

Joris

De introductiecursus/training was zeer inspirerend. Ik ben dankbaar dat ik kennis heb mogen maken met jou en je werkwijze ‘Geweldloos Communiceren’. Wat ik heel waardevol vind is dat je met en door deze cursussen/trainingen een ‘ander’ geluid laat horen, en een bijdrage levert aan een meer ’vredige’ samenleving. Graag sluit ik me hier bij aan, hier zet ik me ook graag voor in. Wat mij bijzonder heeft getroffen in de training is hoe ‘mijn overlevingsstrategie’ (in mijn geval ‘bevriezen’) zoveel impact heeft gehad en nog heeft op mijn leven, en hoe ik via GC een ander pad kan inslaan. Heel hoopvol.

Eddie

Ik heb deelgenomen aan de Verdiepingstraining 2 van Geweldloze Communicatie. Geniaal. Ik zie en hoor eigenaarschap in de praktijk gebracht. Heel rustgevend voor mij, daardoor durfde ik vanaf eerste dagdeel mezelf te zijn. Het was alsof er een circusartiest staat te jongleren met alle ballen: eigenaarschap in de praktijk, deelnemers, locatie, onderwerpen, diepgang, humor, breedheid, drank, eten, aandacht, uitleg, stencils, slides, stift en papier.

Rascha

Ik heb deelgenomen aan de Turbo Training Geweldloze Communicatie van 6 dagen in een kasteeltje in Frankrijk. Voor mij is GC een uitstekende manier gebleken om mezelf en anderen beter te leren kennen en op een verbindende manier met elkaar te communiceren. Het duurde voor mij een hele tijd voordat ik mijn oordelen (de jakhalzen) kon herkennen en los kon laten. De volgende uitdaging was om mijn triggers te herkennen en meer inzicht te krijgen in mijn overlevingsstrategieën. Mijn gevoelens en behoeften erkennen was de stap die daarna door mij gezet is. Beter empathisch luisteren en geweldloze verzoeken doen is datgene waar ik nog verder mee zal gaan oefenen. De dagen met Thera én met mijn mede-cursisten hebben mij enorm geïnspireerd en verrijkt. Ik kan GC in het algemeen en Thera in het bijzonder van harte aanbevelen.

Pamela